یکی از جذابترین و مفرح ترین سرگرمی ها یی که یک توریست یا مسافر در این منطقه می تواند تجربه کند و سالها خاطرات لذت بخش آن را در ذهن خود مرور کند، سورتمه سواری در سورتمه حیران آستارا می باشد. این سورتمه ریلی  ۱۵۰۰ متر طول دارد و بلندترین و طولانی ترین سورتمه ریلی کشور و از جاذبه های گردشگری ایران است. از همین رو جزو نقاطی است که صنعت توریستی آستارا را ارتقا داده است. البته باید بدانید که دو شخص بزرگسال نمی توانند همزمان از سورتمه استفاده کنند. سورتمه را فقط یک بزرگسال و یک خردسال می توانند در یک زمان استفاده کنند.

قابل ذکر است که گردنه حیران آستارا در مسیر راه ارتباطی شهرستان مرزی بندر آستارا به استان اردبیل است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان محسوب می شود، از یک طرف مشرف به کوه هایی پوشیده از جنگل های انبوه و از طرفی دیگر مشرف به دره ای نه چندان عمیق است که از بین آن، رود مرزی آستاراچای عبور می کند. این رود تعیین کننده مرز جمهوری اسلامی ایران و کشور جمهوری آذربایجان است.

مطلب مرتبط: جاده اسالم به خلخال

مسیر دسترسی به سورتمه حیران

از آن جایی که سورتمه حیران در منطقه گردنه حیران قرار دارد، بنابراین ابتدا باید به سمت گردنه حیران سفر کنید. فقط کافی است از تهران به سمت جاده قزوین_ رشت حرکت کنید. پس از آن، بندر انزلی و تالش را پشت سر گذاشته و خودتان را به شرقی ترین نقطه گیلان، یعنی آستارا و گردنه حیران برسانید. سورتمه حیران در همین منطقه قرار دارد.

بهترین زمان سفر به منطقه سورتمه حیران آستارا

سورتمه حیران آستارا

بهترین زمان برای سفر به منطقه سورتمه حیران، فصل بهار و تابستان است. البته پاییز با رنگ های زیبای برگ درختان هیرکانی که سر از جاده بیرون زده اند، منظره ای شگفت انگیز را به‌وجود می آورند. اما باید حواستان به بارش باران وهوای سرد پاییزی باشد و با خود لباس گرم و تجهیزات مناسب همراه داشته باشید.

جاذبه های گردشگری و تفریحی آستارا

به نظر می رسد آستارا از ترکیبی در زبان تالش گرفته شده و ریشه این واژه آسته رو در زبان تالشی است. درباره ی علت نام گذاری این شهر به این نام گفته اند: کاروانان و مسافران، زمانی که به این منطقه ی مردابی و ساحلی می رسیدند، ناچار به حرکت آهسته‌تر می شدند و از همین رو، واژه آسته رو آهسته رو تالشی به مرور تبدیل به آستارا شده است. آستارا یکی از مناطق بسیار خوش آب و هوا در شمال ایران است که بسیاری از گردشگران فصل گرم سال برای تفریح و خرید به سوی آن می روند. حال به معرفی چند مکان گردشگری و تفریحی آستارا می پردازیم:

مطلب مرتبط: پارک جنگلی سیاه داران

تله کابین حیران

سورتمه حیران آستارا

تله کابین حیران که در غرب روستای ونه بین و حاجی امیر آستارا قرار دارد، انتهایی ترین گردنه حیران را با طی کردن یک مسیر سرسبز ۱۵۰۰ متری به شرقی ترین نقطه پارک جنگلی فندقلوی شهرستان نمین متصل می کند. همچنین تله کابین حیران که با  سرمایه گذاری بخش خصوصی و توسط شخصی به نام احمد علی رستمی با ۱۲ میلیارد تومان هزینه در مدت ۶ سال احداث شده، در هر ساعت با ۳۰ کابین ۶ نفره پیشرفته می تواند یک هزار از گردشگران را با سرعت ۶ متر بر ثانیه جابجا کند.

ارتفاع ایستگاه بالا دست تله کابین حیران در منطقه فندقلو، ۱۷۳۰ متر از سطح دریا است و طول کل مسیر رفت و برگشت در فاز یک پروژه حدود سه کیلومتر می باشد. موقعیت جغرافیایی تله کابین طوری است که از شمال به قله باستانی شینداند و جمهوری آذربایجان، از غرب به پارک جنگلی فندقلو، از شرق به روستای ونه بین و جاده اصلی آستارا به اردبیل و از جنوب به دهستان حیران و گردنه زیبای آن اشراف دارد.

تالاب بین المللی استیل

سورتمه حیران آستارا

تالاب بین المللی استیل در چهار کیلومتری شهر آستارا در حاشیه جاده آستارا به تالش جای دارد. اهمیت این تالاب زیبا و شگفت انگیز به دلیل نزدیکی به جاده، تنوع چشم اندازهای طبیعی مثل کوهستان، جنگل، مزارع و کشتزارهای اطراف، دو چندان شده است. جالب است بدانید که به دلیل قرار گرفتن ریشه درختان این تالاب در آب، آنها همواره در پهنای تالاب جا به جا می شوند و حرکت می کنند.

مطلب مرتبط: دریاچه سراگاه تالش

ساحل صدف

سورتمه حیران آستارا

ساحل زیبای صدف آستارا از نظر زیست محیطی یکی از پاکیزه‌ترین و بکرترین مناطق ساحلی دریای خزراست که هر ساله پذیرای مسافران و گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور و دنیا است. این ساحل در ۱۰ کیلومتری آستارا به سمت رشت قرار دارد که نتیجه اولین طرح سالم سازی در دریای خزر است. وجود امکانات بازی و تفریح برای کودکان، سالم سازی محل شنا، وجود اتاق های استراحت گاه های موقت، پلاژهای عرضه خدمات، اماکن نصب چادر، اکیپ امداد، نجات غریق، ماهیگیری، مجاورت با جنگل و منطقه حفاظت شده لوندویل، محیطی دلپذیر برای مسافران فراهم کرده است.

روستای حیران

حیران، نام روستای بسیار زیبایی در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان است که در ۳۰ کیلومتری شهر آستارا قرار دارد. حیران شامل سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا است. این روستا به علت زیبایی طبیعی و شرایط آب و هوایی مناسب، یکی از منطقه های نمونه گردشگری در ایران به شمار می رود. در سال های اخیر، ساخت و ساز بناهای تفریحی و گردشگری در این روستا روند صعودی دارد. همچنین تورهای فراوانی به این منطقه برای تله کابین و سورتمه حیران به گردنه حیران می آیند.

سورتمه حیران آستارا

پارک جنگلی بی بی یانلو

پارک جنگلی بی بی یانلو شهرستان آستارا با ۱۵۱۲ هکتار وسعت، ظرفیت بالایی برای استفاده در امور گردشگری کوهستانی و جنگلی دارد. این پارک جنگلی جزو جنگل های هیرکانی غربی است که در ضلع جنوب غربی شهرستان آستارا قرار دارد. فاصله آن تا آستارا ۵ کیلومتر بوده و در حاشیه جاده آستارا به اردبیل قرار دارد. این پارک زبیا دارای جاذبه های طبیعی و خاصی می باشد که علاوه بر تنوع فراوان رویشگاههای جنگلی و جانوری آن، از نظر علم شناسایی ناهمواری های زمین و وجود چندین دره با دامنه های جنگلی و کوههای نسبتا بلند و چندین قله، چشم انداز منحصر به فردی را ایجاد کرده است.

مطلب مرتبط: ییلاق سوباتان تالش

سورتمه حیران آستارا

چشمه آب گرم کوته کومه آستارا

یکی از جاذبه های گردشگری گیلان چشمه آبگرم کوته کومه آستارا است. بازدید از این چشمه و آب تنی کردن در آن تجربه ای است فرامش نا شدنی. تصور این که در زیر پای ما، در اعماق زمین، سفره ای از آب وجود دارد که با داغی تحمل ناپذیر، از زیر زمین می جوشد و به بالای سطح زمین می رسد و در نهایت سر از چشمه آب گرم کوته کومه در می آورد. جاذبه ای دلپذیر که حتی اگر مجال آب تنی در آن نیابید، همان دیدن آن، یکی از خاطرات  به یاد ماندنی برایتان خواهد بود. آبی زلال در یکی از سرسبزترین مناطق میهن عزیزمان. برای دستیابی به چشمه آب گرم کوته کومه باید به شهر کوچک لودویل در محدوده ی آستارا بروید. سپس از آن جا سراغ روستای کوته کومه را بگیرید.

تفریحات منطقه سورتمه حیران آستارا

علاوه بر سورتمه سواری، تفریحات متنوع و دلپذیر دیگری دراطراف منطقه سورتمه حیران آستارا وجود دارد که به چند نمونه اشاره می کنیم:

رانندگی در جاده رویایی گردنه حیران

رانندگی در جاده ای زیبا و تماشای زیبایی های مسحور کننده و شگفت انگیز، از دلپذیرترین تفریحاتی است که می توانید در سفر به منطقه حیران تجربه کنید.

پیست کارتینگ حیران

اگر عاشق تفریحات پر هیجان هستید، رانندگی در پیست کارتینگ حیران را از دست ندهید. طول مسیر این پیست حدود یک کیلومتر بوده و در این مجموعه حدود ۵۰ کارت (ماشین کارتینگ) وجود دارد.

زیپ لاین حیران

از دیگر امکانات تفریحی مهیج دهکده گردشگری روستای حیران آستارا، زیپ لاین حیران است. این زیپ لاین در سال ۱۳۹۶ افتتاح شد. در آن زمان، عنوان «طولانی ترین، مرتفع ترین و مجهز ترین زیپ لاین خاور میانه» را از آن خود کرد. طول زیپ لاین حیران ۱۲۵۰ متر و ارتفاع آن در بعضی جاها به ۶۰ متر می رسد.

شکم گردی

شکم گردی یکی از محبوب ترین تفریحات ما ایرانیان است. اغلب گردشگران دوست دارند طعم غذاهای محلی را در سفرهای خود به مناطق مختلف را تجربه کنند. اگر به این منطقه سفر می کنید، آش ها و غذاهای محلی روستای حیران را از دست ندهید.

مطلب مرتبط: سورتمه تالش

اقامت در امنطقه سورتمه حیران آستارا چگونه است؟

حال که از گشت‌وگذار و از دیدنی های گردنه حیران آستارا لذت برده‌اید و روز را به پایان رسانده‌اید، باید برای اقامت تان نیز فکری بکنید. می توانید برای دیدن سایر مناطق دیدنی گیلان، همچون قلعه رودخان و ماسوله ، به سمت فومن بروید و در شفت از اقامتگاه بومگردی گیلمار دیدن فرمایید و پس از صرف یک غذای دلچسب و خوشمزه، شب را در آنجا اقامت کنید و از تفریحات داخل بومگردی نیز لذت ببرید