مناطق دیدنی صومعه سرا
مناطق دیدنی صومعه سرا بسیار جداب می باشند و شامل مناره بازار گسکر ، هفت دغنان ، چل خشتی تولم و پل گاز روبار می باشد. با ما در وب سایت بومگردی گیلمار همراه باشید.
مناره بازار گسکر
مناره بازار گسکر با قدمتی که به دوران سلجوقیان بازمیگردد، در شهرستان صومعهسرا، روستای مناره بازار قرار دارد. این منارهی مخروطی شکل ابتدا ۳۰ متر ارتفاع داشت که بخشی از آن بهدلیل زلزله در سال ۱۳۶۹ فروریخت. قطر مناره در پایه هفت متر و در بخش فوقانی ۲٫۳۵ متر است. تنها تزیینات مناره شامل دو نوار آجرکاری تزئینی میشود که در قسمت فوقانی اجرا شدهاند و جز آن، سایر قسمتها کاملا ساده و بدون تزیین هستند. این اثر که در میان جاهای دیدنی صومعه سرا قرار دارد، در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۶۸۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
محوطه تاریخی هفت دغنان
محوطه تاریخی هفت دغنان در نزدیکی روستای بهمبر، در ۵۵ کیلومتری شهرستان رشت و ۲۵ کیلومتری صومعه سرا، در غرب استان گیلان قرار دارد و بقایای شهری تاریخی را شامل میشود که قدمت آن به ۱۲۰۰ سال پیش بازمیگردد. از بقایای این شهر قدیمی که زمانی شهری آباد و پر رونق محسوب میشد، میتوان به خانه، حمام، پل خشتی، بازار و مهمتر از همه، گور سید خروسه اشاره کرد.
همچنین این شهر زمانی محل حکومت امرای گسکر بوده است. لذا در محدوده آن قطعات سفالهای ساده و لعابدار منقوش از دوره صفویه دیده شده است. علاوه بر اینها، بهعنوان یکی از مهمترین محوطههای به جای مانده از دوران اسلامی، بخشهایی از بازار صفوی به همراه دکانهای آهنگری و سکههای آن دوران در هفت دغنان کشف شده است. این اثر که در میان جاهای دیدنی صومعه سرا جای گرفته است. در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۲، با شماره ثبت ۹۹۴۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
پل خشتی گوراب تولم
پل خشتی گوراب تولم در منتهی الیه شمال غربی روستای گوراب تولم، از توابع صومعه سرا و روی رودخانه گازروبار احداث شده است. قدمت آن به دوره قاجار بازمیگردد. با ۱۷ متر طول و سه متر عرض، این پل دارای یک دهانه جناغی است. به دلیل شباهت شکل ظاهری آن به تخم مرغ، مردم محلی از آن با نام پل مرغانه پرد یاد میکنند. مصالح پل آجر و ملات ساروج میباشد. همچنین گذرگاه پل سنگفرش است. قسمتهای زیادی به دلیل تردد وسایل نقلیه از بین رفته است. این پل به شماره ۱۳۶۴۰ در ۱۵ آبان ماه سال ۱۳۸۴، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
پل گاز روبار
پل گازروبار با قدمتی که به دوره صفوی بازمیگردد، در شهرستان صومعهسرا، بین راه صومعهسرا و بازار جمعه قرار دارد. در ساخت پل از مصالح آجر و ملات ساروج استفاده کرده اند. همچنین در دوره قاجار، توسط حاج یوسف بلگوری مورد بازسازی قرار گرفت. این پل یک چشمه اصلی در مرکز و چهار چشمه فرعی در دو طرف دارد. طاقهای آن به شکل جناغی می باشند. این پل به تازگی مرمت شد. در فاصله ۳ متری پل گازروبار نیز پلی جدید احداث گردیده است که محل عبور وسایل نقلیه است. این اثر در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵، با شماره ثبت ۱۷۸۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ما در مجموعه اکولوژ گیلمار ، هر روزه میزبان تعداد زیادی از مسافران عزیزهستیم. اگر قصد دارید در مکانی دنج استراحت کنید و به کلیه موارد رفاحی و تفریجی دسترسی داشته باشید، بهترین راه اقامت در اکولوژ گیلمار است. گیلمار با صومعه سرا تنها نیم ساعت فاصله دارد.